Saturday, 23 April 2011

laksa sarawak made in melaka...



 

actually ni 2 minggu leps nyer menu kat umah ak...
bile budk2 semennjg 1st time wat laksa sarawak...haish memacam cre keluar da...
terpekat r...tercair r....kurang masin r...tlbh masin r...

last2 bile cik kiah tukang masak dtg.....habis di komplen la...
haha sangt lucu....so kesimpulannyer...
rajin2 ler msuk dpur yer wahai gadis2 malaya semua...

Friday, 22 April 2011

Wednesday, 20 April 2011

demam peperiksaan..

bismillah...




hoho btol ke ad istilah demam exam...btul ke ye...
tp sejak dua menjak ni ak nye mate dah mengalami satu virus yg amat sadis...

iaitu klu ak tido cmne lmbt smpai kul 4/5 pg pown...bile jarum jam dah kat kul 8 pg mte ak tros 
otometik terbukak dan x boleh di tutup2 lagi...

warghhhh....kesian sy...plg lme dpt tido pown 3 jam je..
rse x nkmat lak...
tp nak wat cmne...sbr je nyot....

Tuesday, 19 April 2011

sy sangat lapar....

bismilah....

serius hari ni ak sngt lapr...tau x ap menu ak sepanjang hari ni.....
pagi----hot choc+mamee
tgh hari----hot holicks
ptg----hot coffee pearl+red tomato.....

actually hari ni ak agk terkilan r ngn smbody ni...lelagi bila ak da jdi macam zomba yg asyik sebut lapar je...
argh serius mcm nak nangis.....dah r ak ni bukn jenis stok suke smpan maknn...

serius..bile ak msk dapur ak nampak....koko+coffee+holicks.....n susu hi goat...lg r buat ak lmh segala urat sendi dan saraf tunjang....


mak..... @~@



Friday, 15 April 2011

novel terpakai untuk dijual part 4

bismillah...

slamt pagi...
hari ni ad lg 3 novel yg nak di let go...mcm biasa harga yang tertera dah dicampur sekali dgn kos pos...
so spe2 yg berminat boleh cntc no. hp/ email ye..


1. Keranamu Ain-Noor Suraya-RM 12



SOLD
2. Gelak Tergolek-Wann Azlan-RM13



3. Terima Kasih Kekasih-Norhayati Berahim-RM17






Tuesday, 12 April 2011

tm vs wifi

bismillah..


VS



dah nak kat sebulan dah streamyx prob....wargggghhh agk tension gak r...lelagi wifi kolej terlalu bnyk nak di filterkan....huh..kalah wifi kolej ak kat matrik dulu....yg ak x phm 2...awat r part2 yg ak nak crik info2 pown depa boleh filter skali...mang kasik pns r...hmm sbr la labu...









Sunday, 3 April 2011

hanzalah...

bismillah....

td sedng ak mengusha lagu saksi-rabbani feat mawi ak terjumpa satu lg video klip dr kumpulan rabbani bertajuk HANZALAH...

than bila ak search mean dier...
SubhanAllah..sngt tersentuh hati dan jiwa..




dan ini lak kisah tentang hanzalah yang ak jumpa td..smoga kita dpt kongsi bersama...

Salah seorang sahabat serta jurutulis Rasulullah S.A.W yang terkenal ialah Abu Hanzalah bin Ar Rabie. Ketika peperangan Uhud meletus beliau baru saja dinikahkan. Oleh kerana itu Rasulullah mengecualikan beliau dari turut serta ke medan peperangan. Inilah cara Rasulullah untuk merayakan kebahagiaan sahabat baginda.

Namun ketika Hanzalah terjaga dari tidurnya, beliau mendengar gendang perang dibunyikan begitu kuat sekali. Melalui seorang sahabatnya beliau mendapat berita bahwa tentera Islam mendapat tantangan yang hebat. dan dalam keadaan terlalu genting. Tanpa membuang waktu lagi Hanzalah lalu memakai pakaian perang lalu mengambil pedang. Dia menuju ke medan tempur tanpa sempat mandi junub.

Maka terjadilah pertempuran hebat sehingga banyak dari pihak Islam yang gugur syahid. Pihak musuh telah menyerang dari belakang. Akhirnya Hanzalah turut menjadi korban dalam keadaan sedang junub. maka Rasulullah SAW pun melihat mayat Hanzalah dimandikan oleh para malaikat seperti mana tercantum dalam sabdanya: “Aku melihat diantara langit dan bumi para malaikat memandikan mayat Hanzalah dengan air dari awan di dalam bejana perak.”

Para sahabat tercengang-cengang mendengar ini. Salah seorang dari mereka, Abu Said Saidi lalu pergi melihat mayat Hanzalah. Wajah Hanzalah kelihatan tenang. Dari rambutnya kelihatan titisan air berlinangan turun. Sungguh beruntung Hanzalah mendapat layanan yang begitu istimewa dari malaikat. Tidak pernah terjadi dalam sejarah seorang syahid dimandikan dengan cara yang luarbiasa ini. Malahan matinya sebagai syuhada menjadikan ia sebagai penghuni syurga tanpa dihisab. subhanallah…

Saturday, 2 April 2011

selamat pengantin baru k.lina.....

Lina Salihin

ni banner yg terpasng kat depan khemah rumah...muka dah ala2 2....moga kekal selamanya.. ^_^


 ni lak gambar pelamin dier...cantik tema hijau+kream+putih..
ala2 inggeris gitu...


ni hantaran dr pihk prmpuan...serba hijau u...


ni balas balik dari pihak llk untk permpuan...biru 2..
(ngat nk mntak coklt kat k.lina tp x pelh...x bek kaco org hehe)


inilah pengantin barunyer...pape pown..slamt pengantin baru yer...
moga terus kekal ke ank cucu...cicit..buyut...muyut...dan seangkatan dengan nyer lah..
pas ni da x bleh nakl2 yer... ^_-





novel terpakai untuk dijual part 3

bismillah..


ni ada lg dua novel terpakai untk di let go..mcm biase harga yg diberi dah termasuk kos pos..
klu berminat boleh cntc k.. thanks ^_^



17.Kau Milikku-Aisha Hamza-RM17