Friday, 16 December 2011

Kenangan semalam

bismillah....

yesterday, i had meet a old lady when i prayed at Al-alami Mosque,  she ask me "ni anak sapa ni?"....
oh for the long time i never hear that word...then i said "saya bukan orang sini,saya pelajar Utem"...
then she smile and goes...

her question reminded me my village at Batu Pahat. I'm Javanese and most of the villages are my related family....so when i go to the someplace, they like to ask "iki anak sapo?"...oh actually i miss my village....miss to hear Javanese sound...cooking for "kenduri".."nasi ambeng"...and so on...

Friday, 9 December 2011

Doa untuk dia

"Ya Allah Ya Tuhanku, seandainya telah engkau ciptakan dia untuk diriku, meskipun dipisahkan oleh jarak yang jauh pada pandangan mataku, malah tiadanya hubungan bicara antara dirinya dan diriku, Engkau ketemukanlah jiwanya dengan jiwaku pada waktu yang telah ditakdirkan olehMu, dan satukanlah hatinya dengan hatiku dengan cara yang halal mengikut syari'atMu.

Titipkanlah kebahagiaan di antara kami agar kemesraan itu kekal abadi dan takkan pernah berhenti, agar dirinya sentiasa bahagia dan gembira didalam hati.

Ya Allah, yang maha mengasihi, seandainya ditakdirkan kami bersama dalam ikatan yang diberkati, seiring waktu berjalan tiada henti, bimbinglah kami melayari hidup ini menuju kebahagiaan yang abadi..

Akan tetapi, seandainya telah engkau takdirkan bahawa dia bukan milikku, Bawalah ia jauh dari pandangan, fikiran, hati, dan sanubariku. Hilangkanlah kerinduan dan luputkanlah dia dari ingatanku, dan peliharalah aku dari sikap putus asa dan kecewa didalam jiwaku.

Berikanlah aku kekuatan untuk menepis bayangannya jauh ke hujung langit biru agarku boleh merasai bahagia dan tersenyum walaupun dia tiada bersamaku. Makbulkanlah doaku agar dia bahagia setiap masa sebagai kenangan itu bagiku. Gantikanlah yang telah tiada dan pergi, 'tumbuh'kanlah yang patah kembali. Engkau gantilah dengan insan sepertinya untuk diri ini..

Ku serahkan segala jiwa dan raga ini kepadaMu kerana ia hanya milikMu ya ILAHI. Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik dalam kehidupan hambaMu ini, dan matiku kerana Engkau yang Maha Mengetahui. Segala dariMu adalah yang terbaik bagiku, ku yakin dan percaya pada hakikat itu..

Ya Allah...Cukuplah engkau saja yang menjadi pemelihara diri dan jalan hidupku. Ku berharap padaMu, sudikanlah mendengar rintihan dari setiap untaian doa-doaku, kerana hanya mampu keberikan kepadanya adalah sekadar keikhlasanku, kerana ku sedari bahawa tidak miliki apa-apa selain dariMu"

Sunday, 4 December 2011

renungan pagi....

bismillah...

amanah dalam bersahabat

sabda Nabi S.W.A : "seseorang itu adalah bersama dengan orang yang dikasihi."Sesiapa yang mengasihi sahabatnya maka kasih sayangnya itu akan mendorongnya melakukan amalan yang sama dengan sahabatnya.


Abu sulaiman darami berkata : "jangan sekali-kali kamu bersahabat melainkan orang yang mempunyai dua sifat ini : pertama, dia dapat diajak untk bersahabat dalam urusan duniamu dengan jujur, dan kedua, dia dapat menambah kemanfaatan dirimu untuk urusan akhiratmu. jika kamu suka bersahabat dengan orang yang bersifat selain daripada itu, maka pastilah kamu seorang yang lemah akal fikirannya."

moga diri ini dapat menjadi sahabat yang amanah kepada sahabat yang lain. InsyAllah

Saturday, 3 December 2011

lumrah hidup...

sangat sakit kalau kawan yang kita sayang boleh tikam kita dari belakang....kawan yang mengatakan mengenali dan memahami diri kita tiba-tiba berubah menjadi insan yang tidak dikenali seolah-olah tiada satu pun perkara yang pernah di kongsi bersama...

Tuesday, 29 November 2011

apa kata hati....part 2

bismillah...

lately ak ad prob ngan kawan2 ak....ops ye ke prob?! ke ak sorang je yg rase macam 2....
entahlah....tapi serius...ak rase down sangat...like down to the earth...oh girl...how it began?!?!

mungkin sebab ak xde pengalaman berkawan dengan insan bernama perempuan kot..(oh i think not fully nope la....but less).tapi serius ak mang sangat..sangat...n sangat x pandai nak bergaul dengan org....dari ak yang x bergaul dengan orang n then berubah berkawan...macam2 yg terpakse ak hadapi.....oh i think it is disaster to me....how it come?!?! so complicated to describe.

even my siblings are full of sweetty angles, i still in problem to communicate with "them"....
i'm so afraid if they are touching with me...or that only my feeling?!?
hmm and then when my love best friend asked me to find a girlfriend i feel like crazy... oh no wana!!! how do i came with it!!! it never happen if only i have change to the alien...huhu

i miss to back to the past memories....just become a lone ranger and ignore everything which is unrelated with me.....never thinks of friends..and how to care their heart or everything....

Monday, 14 November 2011

apa kata hati...

bismillah....

hari ni......hmm nak berkongsi ap ye....rse2 dah byk yg ak luahkan dah....ops tp bukan kat cni...tp kat cik bestprent sy ...cik wana yg ak sayangi...(ceh nak jiwang2 lak kat cni)..

yup really...sangat...sangat....n sangat berterima kasih dengan....(seperti nama di atas) kerana sudi mendengar masalah+keluh kesah+kerungsingan+kesedihan yang ak hadapi....

tp betullah...walau kita x de kawan perempuan pon.....sebagai perempuan kita mesti ada sorang kawan perempuan yang kita nak luahkan ap2 kat dia....betul la kan...x kan bende2 yg femenin pon kita nak luah kan kat kawan2 x sejenis kita x?!?...huhu

tp dalam banyak2 perkara......yg paling susah sekali ialah nak menghadapi masalah.....kalau kita lari 2 namanya pengecut.....kalau kita abaikan 2 namanya x berwawasan....kalau kita selesaikan..ha..2 baru nmenye insan yang bijak dan tabah...ceh mcm nak puji diri sendiri pulak...

ap2 pon, selesaikan dan hadapilah masalah yang wujud...bagaimana caranya dan tindakannya..terpulang. asal jangan melanggar garis panduan yang ditentukanNya sudah...

doakan diri ini terus tabah ya....dan selesaikan semua perkara dengan langkah yang paling bijak...InsyAllah...

tp manusia jika tiada masalah bosan jugak kan....?!? (^_^)

Sunday, 30 October 2011

musuh dalam selimut

bismillah...

nampaknya kali ni ak dah agk rajin nak mencoret sesuatu di sini...adakah sebab ak bertambah rajin...? atau mula tension dengan cara pembelajaran ak...? entah la....yang pntg  ak mendoakan moga segala  pekerjaanku dipermudahkan...insyAllah....

ok berbalik kpd tajuk ak hari ni... msh dlm selimut...?!?..sape 2...?!?.?

sbnrnya dlm diri kita ad satu makhluk yg sgt jahat n merosakkn diri kita.....ha...dpt agak x?!?...itulah syaitan laknatullah...

kadg2 kita rasa nak mrh...2 sbnrnya permulaan bisikan 2...so cre nak mlwn dia...gnekn care yg diajar Rasullullah...ha cntikkn hubungn 2....kmdian...bile ad timing2 yg kita nak buat jahat...gntikkan keinginan yg mazmumah 2 dgn mndekatkn diri dgn prkara2 mahmudah....InsyAllah, Allah akn mmbntu kita kembali ke jalanNya...Amin...

Tuesday, 25 October 2011

siapa kata mereka tak sayang kita....

bismillah...

dah lama ak x mencoretkan ap2 kat cni.....sangat banyak untuk diluahkan...tapi lagi banyak tanggungjawab ak yang menunggu.... moga Allah terus memberikan kekuatan untuk melalui semua ini... InsyAllah...

sbnrnye ak nak kongsi sesuatu yang mula ak sedari bila dah msuk tahun dua ni....yang nampak kecil tapi sebenarnya besar maknanya....


ap yang sdg ak fikirkan...?!?... pemberian kita kepada ibu bapa dan pemberian kita kepada ibu bapa...

sangat payah untuk dikupas...tetapi sangat syahdu untuk dihayati...

macam ak sndri.....japsblm 2 ak nak credit kpd "someone" yang tlh mengmbalikn ka kedunia nyata.... jazakillah....moga Allah terus merahmati mu....

ok back 2 the story....
ak mula terfikir....waktu ak kecik2 dulu...time ak dpt result baik time UPSR dulu...prnt ak bg ak duit poket n blanje family ak mkn kat restaurant best.....tp time 2 ak msih x sdr dgn semua 2....

then bila ak dpt result PMR......prnt ak bg lagi handphone baru sebagai penghargaan untk ak...tp time 2 pon ak x sdr2 lagi....

kmudian time ak bru nak msuk matrikulasi.....kiterg 1 family singgah langkawi semalam.....prnt ak bg lak jam tangan mhl yg ak x terfikir yg ak akn dpt dlm waktu muda2 ni.....tp ak msih x sdr lg....

bila ak msuk sem 2 di matrik....prnt ak belikan ak lappy untk mudahkn ak bljr kat sne....tp kesedrn ak tetap jugak x timbul2...

bila ak dah msuk universiti tahun 1....prnt ak pling happy even ak x nak msuk universiti awam....mereka yang dok nasihat ak tentang kelebihan universiti awam berbanding swasta.....prnt ak raikan ak lagi dengan makan2 kat restaurant best...

bila ak dah msuk tahun dua ni....prnt ak mula bg ak kereta buat kemudahan di uni.....time ni lah ak mula sedar....

bertapa kasih dan sayangnya mereka pd ak....even kadag2 ak ad byk buat bnde yg mencabr kesabarn mereka....tp mereka tetap tutup kelemahan ak dengan kebaikan ak yg x seberapa.....

mereka jugak yg selalu bangun kan ak semula bila ka lemah dan putus asa...even kadang2 nampak macam kasar...tp ak tahu mereka nak ak berfikir dengan matang dan tidak mudah putus asa...

memang kadang2 ak x paham dengan prnt ak..tp ak tahu mereka tetap akan buat yg terbaik untuk ak even kadg2 ak rse mcm mereka x memahami ak....

ap2 pon ak tahu ibu n ayah ak adalah insan yang terbaik untuk ak....

aty tetap syg ayah dengan ibu.......love u with my full of love.......InsyAllah aty akan balas semua jasa ibu dan ayah walau tidak seberapa dengan jasa yang ibu dan ayah beri....

doakan anakmu ini untuk terus berjaya dan berjaya menghadapi lumrah kehidupan yang sering menidurkan anakmu ini dari reality kehidupan yang sebenar..... Amin.....

Saturday, 24 September 2011

penggal bermula...

alhamdulillah....

kali ni ak dah msuk sem baru.....sem yg lg mencabar dan penuh cabaran....
wakt briefing 2 bru ak terfikir....betul ke ak blh teruskan ni?!? x rse beban ke?!?
tp ak tahu....kalau kita yakin dengan Allah...InsyAllah, Allah akn tolong kita....
walau macm mne berat pun kita rse...kita kene yakin dengan ketentuanNya.....

 kdg2 ak terkilan gak kos x dpt nak ambik civil.....
mybe sbb dri kecik dlu dah mang aim ak kan....
tp bile parnt ak x bg....so kene trime dgn rela hati....
xpe lah..indstri pn indstri lah....

mgkn ad hikmah dsbliknya... InsyAllah... ^_^

so skarag dah x de dah istilah... kalbet.....premix....concrit.....dan pape sewaktu dgnnya lah
kali ni ak kene bljr istilah baru dah....forging....casting....drawing...lak
tp.....bile da msuk bab2 body kereta...engin kapal........warghhhh ak jd jem jap...
ap bnde tu...

nmpaknye ak kene mula dri bwh blik la ni....chayok!!!! ^_^


Tuesday, 6 September 2011

ziarah

bismillah

sempena bulan syawal yang semakin berlalu...ak nak kongsi sikit tentang kelebihan ziarah...iaitu perkara yang kita sering lakukan menjelang hari raya...harap dapat dikongsi bersama InsyAllah...

"Sesungguhnya seorang lelaki telah menziarahi saudaranya di kampung lain. Maka Allah Taala menghantar malaikat untuk mengintip perjalanannya. Apabila lelaki itu melalui jalan yang ditunggui oleh malaikat itu, malaikat itu bertanya; Ke mana kamu ingin pergi? Dia berkata: Aku ingin pergi bertemu saudaraku di kampung ini. Malaikat bertanya; Adakah bagi kamu ada apa-apa tujuan daripada nikmat yang akan kamu perolehi darinya? Lelaki itu menjawab: Tidak, melainkan kerana aku menyayanginya kerana Allah Taala. Lalu malaikat itu berkata: Sesungguhnya aku merupakan utusan Allah kepadamu untuk menyampaikan bahawa Allah Taala menyayangimu sebagaimana kamu menyayangi saudaramu keranaNya” (HR Muslim)

Sunday, 17 July 2011

satu mimpi....

bismillah..

mlm td ak bermimpi tentang suatu peristiwa..
untk diringkskn cerita dlm mimpi 2 ak dpt satu nasihat yg sngt berguna...

ap  yg dinasihatkan...
marah 2 ad 3 jenis...

1.marah kerana ALLAH...
2.marah kerana diri sendiri..
3.marah kerana syaitan....

dan akhirnya bila ak bangn dan meneruskn kehidupan...
aku mnjdi org yg sgt pemarh....dn buat bnde yg ak x pnh buat...
enth la...ak pon x tau..so bile pikirkn blik psl mimpi mlm td....
ak terpersn satu prkre....ap sbb ak asik mrh2 je hari ni...
kerana ALLAH??...kerana diri sendiri atau kerana syaitan laknatullah..







Thursday, 14 July 2011

entah pape...

bismillah....

ak da lme teringin nak mencoret sesuatu kat cni.....
tp x de topik yg timbul kat kple skarg.....
mybe cz kebosanan yg melande tlh membekukan otak ak kot....

wargh.....ak perlukan kedamaian....
(ceh mcm tengh perang je).....
gheee @_@

Saturday, 2 July 2011

doktor oh doktor...

memndangkan ak bru leps jmpe dktr gigi semlm so ak de teka teki untk korang....

ap beza dktr gigi dgn dktr biasa...??!?

Thursday, 23 June 2011

paru dendeng sedap......

salam semua...sempena cuti semakin berlalu ni...
ak nak try2 ler buat perniagaan sendri...

so ni lah hasilnya..... PARU DENDENG!!!!!!!!!! ^_^
atau dikenali dengan paru sira....
sedap2 dan sangt best...
betul serius ak ckp....
jap2 ni ak puji2 bukn sebb ak yg jual mknn ni....
tp sebb ak da habiskn semgkuk paru ni....2 yg ak ckp sedap..yum2..
boleh di makan begitu sahaja....o...mkn ngan bubur...o... mkn ngan nasi pans2 pown ok...





so klu ad berminat dan ingin membuat tempahan
macam biasa boleh msg ke no 0178251064 atau email ke nimigirlz@yahoo.com

ops lupe lak nak letak harga....

untuk :
200 grm = RM 15
500 grm = Rm 30
1000 grm = RM55

akhir kata....slmat membeli.. .. ^_^


Saturday, 18 June 2011

pening dan pening....

huhu btol serius ak tgh pening skang.... mne ak nak cekau duit poket....
ngat nak buat selangkah perniagaan, tp ak x tau ap yg patt ak niagakan...
buku????.....baju????.....barangn kesihatan???.....
waaaaaaa kompuse....kompuse....  @_@

Tuesday, 14 June 2011

cheese cake menjadi idaman....

yum2.....semenjak ak blik untk cuti sem...dapur 2 da jd mcm blik kedua ak da...
huhu...ad je bnde yg ak nak buat....

so untk 1st maknn yg ak da buat sjk cuti sem ni semestinye cheese cake... yum2...

keadaan kek yg belum dihias..

tadaa.....ini lah hasilnya.. ^_^

ni gmbr leps kiterg rewang kek ni..yum2 mang sedap..

so lastly ak nak ucap ribuan trimas kat cik sweet vanilla yg sudi berkongsi resepi yg sgt best kat c2...
yr resepi mang sngt(3x) best.... 
ditegaskn lg skali....sangt(100x) best...hehe


Thursday, 26 May 2011

sesi memperomote..

last 2 days...my sis mntk tlg ak promtekan dier nye blog...

so memndangkan ak ni adik yg baik hati dan comel...huahua...

ak pon mempromte ler kat kwn2 aku yg sme2 brblogg ni...

jd, to all my friends... jgn segan2 nak click kat  nisah ishak  blh tengk my sis nyer prog...

agaknyer ap yg di promte ye...huhu klu nak tau cepat2 ler click kat..  nisah ishak 

di tegaskan skali lg ye...jgn lupe click...ok..thanks..

Wednesday, 25 May 2011

kita masih rakyat malaysia...

huhu nmpak mcm patriotik sngt x bunyi dier...
actually ak bukn nak citer psl ngre mlysia yg aman damai sejahtera selamanya ni.....
yg ak nak citer sbnrnye psl kete ak yg mati tgh jln td....
what?!?...jgn tekejut...

nak di pendekkn citer...time kejadian 2...alhamdulillah ad yg meringnkn tulg mmbntu...
sorg tlg tolakkn kete ke tepi jln...
pas 2 sorang lg dtg tlg cek2 kete 2....than dgn baik hatinya die tlg pgglkn pomen...
thn dtg r beberape org lg yg settlekn prob kete ak 2...

so yg best nyer..dlm byk2 org yg baik hati 2...sume kaum ad..
melayu...india...cina....
kire time 2 ak blh r nak wat lagu satu malaysia beramai2 ngn diorang.(ceh mcm smpt je)..

pape pon..thanks kpd sume yg dah tlg ak td....
jase anda sume insyALLAH ku keng...

last2....pesann untk org yg bru beli kete....cekler bebetul kete 2 b4 korang da pkai berkilometer2 ye...
kang ad yg duk kalut tgh jln nnt...

sekian..  ^_^

Friday, 20 May 2011

33 buah novel alaf terpakai untuk dijual

harga semua novel rm14 termasuk kos pos....


1.  Kasih Yang suci


2.  Manisnya Cinta


3.  Sehangat Asmara


4.  Lagu rindu

5.  Bila ada rindu

6.  Akhir yang indah

7.  Bayangan rindu

8.  Seharum kasih

9.  ADAM

10.  Lakaran kasih

11.  Setia menanti

12.  Tika rindu belagu 

13.  hadirnya cinta

14.  Kasihku abadi

15.  Berikan cintamu

16.  Kau yang satu

17.  tombiruo

18.  Tombiruo terakhir

19.  Warna hati

20.  Gerimis dihati

21.  Hati seorang wanita

22.  Suara hati

23.  Kisah kasih

24.  Indahnya kasih

25.  Kasih antara kita

26.  Semusim rindu

27.  Janji diana

28.  Sedetik cinta

29.  Sungguh aku cinta

30.  Ilham hati

31.  Masih ada rindu

32.  Tarikh luput cinta

33.  Seteguh cinta

Thursday, 12 May 2011

bile semua jd segera...

 

ini lah jd nyer...pas ni klu nak mkn laksa x pyh sush2 pi psr crik  ikan dah...

kite pi ja mydin na....cri instnt laksa ni...just kene tmbh cabai sama limau nipis.....

selamat mencuba... ^_^

Tuesday, 10 May 2011

peristiwa 7 mei...

perjalanan dari Melaka ke Segamat...Tiba2...kemalangan melanda,

bila motor berlanggar dengan keta...inilah hasilnya...






cik patin.....pelakon tambahan...sje buat rosak gmbr haha..


 keta slps di baiki...kesian...cacat jap...

Friday, 6 May 2011

laksa sarawak terakhir....

bismillah...

exam  dah habis.....
masa untk packing brg cuti sem!!!....

so the last cookg activity kat umah ni ialah.....LAKSA SARAWAK....
yummy yum....tp kali ni ad beberapa kedudukan dah berubah...

tukang msk utama : k.ika
pembantu tukang msk : ana
tukang buat toppg : k.faqriah
tukang makan...semestinya akulah...hehe ^_^


tp yg sedihnya....
asl kterg msk laksa sarawak kat umah...mesti k.yan x de...huhu sori k.yan.... jgn jelz na... nnt ad rezeki kite msk lg..huahua..(smbil gelk separuh jahat)

tp yg best nyer ak da 4 kali repeat makan laksa ni...haha terror x??
last2 bile ak tgk kuah laksa yg konon2nyer nak mkn utk kali kelimanya...ak jd muak lak...haha
sbr je la labu...








    

Saturday, 23 April 2011

laksa sarawak made in melaka...



 

actually ni 2 minggu leps nyer menu kat umah ak...
bile budk2 semennjg 1st time wat laksa sarawak...haish memacam cre keluar da...
terpekat r...tercair r....kurang masin r...tlbh masin r...

last2 bile cik kiah tukang masak dtg.....habis di komplen la...
haha sangt lucu....so kesimpulannyer...
rajin2 ler msuk dpur yer wahai gadis2 malaya semua...

Friday, 22 April 2011

Wednesday, 20 April 2011

demam peperiksaan..

bismillah...




hoho btol ke ad istilah demam exam...btul ke ye...
tp sejak dua menjak ni ak nye mate dah mengalami satu virus yg amat sadis...

iaitu klu ak tido cmne lmbt smpai kul 4/5 pg pown...bile jarum jam dah kat kul 8 pg mte ak tros 
otometik terbukak dan x boleh di tutup2 lagi...

warghhhh....kesian sy...plg lme dpt tido pown 3 jam je..
rse x nkmat lak...
tp nak wat cmne...sbr je nyot....

Tuesday, 19 April 2011

sy sangat lapar....

bismilah....

serius hari ni ak sngt lapr...tau x ap menu ak sepanjang hari ni.....
pagi----hot choc+mamee
tgh hari----hot holicks
ptg----hot coffee pearl+red tomato.....

actually hari ni ak agk terkilan r ngn smbody ni...lelagi bila ak da jdi macam zomba yg asyik sebut lapar je...
argh serius mcm nak nangis.....dah r ak ni bukn jenis stok suke smpan maknn...

serius..bile ak msk dapur ak nampak....koko+coffee+holicks.....n susu hi goat...lg r buat ak lmh segala urat sendi dan saraf tunjang....


mak..... @~@



Friday, 15 April 2011

novel terpakai untuk dijual part 4

bismillah...

slamt pagi...
hari ni ad lg 3 novel yg nak di let go...mcm biasa harga yang tertera dah dicampur sekali dgn kos pos...
so spe2 yg berminat boleh cntc no. hp/ email ye..


1. Keranamu Ain-Noor Suraya-RM 12



SOLD
2. Gelak Tergolek-Wann Azlan-RM13



3. Terima Kasih Kekasih-Norhayati Berahim-RM17






Tuesday, 12 April 2011

tm vs wifi

bismillah..


VS



dah nak kat sebulan dah streamyx prob....wargggghhh agk tension gak r...lelagi wifi kolej terlalu bnyk nak di filterkan....huh..kalah wifi kolej ak kat matrik dulu....yg ak x phm 2...awat r part2 yg ak nak crik info2 pown depa boleh filter skali...mang kasik pns r...hmm sbr la labu...









Sunday, 3 April 2011

hanzalah...

bismillah....

td sedng ak mengusha lagu saksi-rabbani feat mawi ak terjumpa satu lg video klip dr kumpulan rabbani bertajuk HANZALAH...

than bila ak search mean dier...
SubhanAllah..sngt tersentuh hati dan jiwa..




dan ini lak kisah tentang hanzalah yang ak jumpa td..smoga kita dpt kongsi bersama...

Salah seorang sahabat serta jurutulis Rasulullah S.A.W yang terkenal ialah Abu Hanzalah bin Ar Rabie. Ketika peperangan Uhud meletus beliau baru saja dinikahkan. Oleh kerana itu Rasulullah mengecualikan beliau dari turut serta ke medan peperangan. Inilah cara Rasulullah untuk merayakan kebahagiaan sahabat baginda.

Namun ketika Hanzalah terjaga dari tidurnya, beliau mendengar gendang perang dibunyikan begitu kuat sekali. Melalui seorang sahabatnya beliau mendapat berita bahwa tentera Islam mendapat tantangan yang hebat. dan dalam keadaan terlalu genting. Tanpa membuang waktu lagi Hanzalah lalu memakai pakaian perang lalu mengambil pedang. Dia menuju ke medan tempur tanpa sempat mandi junub.

Maka terjadilah pertempuran hebat sehingga banyak dari pihak Islam yang gugur syahid. Pihak musuh telah menyerang dari belakang. Akhirnya Hanzalah turut menjadi korban dalam keadaan sedang junub. maka Rasulullah SAW pun melihat mayat Hanzalah dimandikan oleh para malaikat seperti mana tercantum dalam sabdanya: “Aku melihat diantara langit dan bumi para malaikat memandikan mayat Hanzalah dengan air dari awan di dalam bejana perak.”

Para sahabat tercengang-cengang mendengar ini. Salah seorang dari mereka, Abu Said Saidi lalu pergi melihat mayat Hanzalah. Wajah Hanzalah kelihatan tenang. Dari rambutnya kelihatan titisan air berlinangan turun. Sungguh beruntung Hanzalah mendapat layanan yang begitu istimewa dari malaikat. Tidak pernah terjadi dalam sejarah seorang syahid dimandikan dengan cara yang luarbiasa ini. Malahan matinya sebagai syuhada menjadikan ia sebagai penghuni syurga tanpa dihisab. subhanallah…

Saturday, 2 April 2011

selamat pengantin baru k.lina.....

Lina Salihin

ni banner yg terpasng kat depan khemah rumah...muka dah ala2 2....moga kekal selamanya.. ^_^


 ni lak gambar pelamin dier...cantik tema hijau+kream+putih..
ala2 inggeris gitu...


ni hantaran dr pihk prmpuan...serba hijau u...


ni balas balik dari pihak llk untk permpuan...biru 2..
(ngat nk mntak coklt kat k.lina tp x pelh...x bek kaco org hehe)


inilah pengantin barunyer...pape pown..slamt pengantin baru yer...
moga terus kekal ke ank cucu...cicit..buyut...muyut...dan seangkatan dengan nyer lah..
pas ni da x bleh nakl2 yer... ^_-





novel terpakai untuk dijual part 3

bismillah..


ni ada lg dua novel terpakai untk di let go..mcm biase harga yg diberi dah termasuk kos pos..
klu berminat boleh cntc k.. thanks ^_^



17.Kau Milikku-Aisha Hamza-RM17




Wednesday, 30 March 2011

wherever you are...

yup...wherever you are..i'm still miss you..
i'm sorry for everything...i know that it my mistake..
i pray we will meet again in one fine day...
with happy time and day...with the real life

menghitung jam...

bismilah...

dah lme x meluangkan mse kat cni..warghhhh sngt sebuk... *_*
lelagi dah nak dekat final ni...td ak bru siapkn C++...sngt pening...tgl x terlanggr pape je td..

pd pg yg serba indah dan nyaman ni...ak mengabdikan diri depan lappyku yg x bpr comel ni..
lps abis C++ ak men game...usha2 FB...n lastly blogging...

dasyat x klu ak kte...mlm ni ak x nak tido...bukn ap...ak takot terlajk kelas esk...
lelagi mutakhir ni ak asik lmbt je pi kels....huh...sngt sedih,lelagi klu kels start kul 8, terpakse r ak mmbangnkn diri untk bersemandi dan mendaki tangga bas ke kampus...
huarghhhhh...sngt pent...dh r td kels sepanjangn.. (-...-)

tp serius...hr ni je ak dah wat byk keje yg suku gila(ingat msih suku ok..kire blom gila btol r).
ap dier?? hoho biar r rhsia..yg pntg time rye nnt ak kene mntak maap ngn ayh...(ingtkn sy ok (^_^))

sori dad...maafkan ankmu yg nakal ini..ghee

( *_*)

uh skrg br pkul 4.01...ad lg 2 jam sblm azan subuh berkumandang.....3 jam lg sebelum ak memanjat tangga bas....dan bebrape minit lg untk ak mkn bubur.....yup bubur...yumy..yum
fev 2....tp segera dr ldg maggi je r..plus2 beras yg da sepurnama dikepam.kire msih sedp lg untk belia remaja yg msih bujang mcm ak ni...


Saturday, 26 February 2011

novel terpakai untuk dijual part 2


8. Satu Janji - Ramlee Awang Murshid - RM15



9. Kasihku Abadi - Shanika Latisha - RM10



11. Seindah Memori - Ilani Mysara - RM11



13. Nilai Cintamu - Eka Fahara - RM11


RESERVE
14. Kau Untukku - Aisya Sofea - RM15

<span class=

15. aA+bB - Hlovate - RM16


Sunday, 20 February 2011

novel terpakai untuk dijual

salam

kat sini saya ada menjual novel 2nd hand..klu berminat boleh email detail ke nimigirlz@yahoo.com atau 017-8251064

*harga yang tertera telah termasuk kos pos


                                                                            


SOLD
1. Setulus Janji - Aina Emir - RM15





2. Tak Seindah Mimpi – Sharifah Abu Salem – RM14





3. Pasrah Kasih - Maziah Harris - RM14





4. Rindu Untuk Dia – Dhiya Zafira – RM15

Rindu Untuk Dia


SOLD

5. Impian Kasih – Liza Zahiri – RM10




6. Seindah Derita – Norhayati Berahim – RM 16




7. Diari Bonda 2 - Rohani Din - RM20





jampi serapah sebelum test...

bismillah...

memandang mid test ak dah nak dah nak dekat, ak terpakselah membina dan merangka jampi serapah baru untuk dimuat dan di padatkan ke dalam otak aku ni...

Tok Gajah Makan Kerabu Untuk Naik Pelamin =

Tera Giga Mega Kilo Milli Micro Nano Pico

ni baru untuk ELE....bile da msk M&M nyer subjct lak..

V1 = V0 + 2a ( S1 -S0 )

dan bla bla bla...