Sunday, 25 March 2012

Kenapa nak malu?!?

bismillah...

Alhamdullillah, hari ni ak dah start keje part time dekat tempat ak...
mula-mula agak ragu-ragu jugak lah. Al-maklumlah, langkah pertama....
perasaan gentar tetap ada...

Bila dah mula decide, datang pulak lagi satu tawaran kerja......dah makin banyak pulak.
Tapi skop kerja tetap sama.....

Bila di timbang tarakan, ak pilih pilihan pertama...jadi CLEANER!!?!!




 huhu, memang mula dari bawah ni...
xpe...yang penting HALAL...

so mula pagi ini, jadilah ak minah cleaner part time....
penat memang penat......tapi, kalau nak di compare dengan tawaran yang kedua 2, maybe 
it better..

KENAPA?!? sebabnya... 
1. Tempat kerja lagi dekat.
2. Sumbernya lagi jelas
3. Tak tertekan sangat lah...Majikan n pekerja lain pon ok...
4. Tak terikat dengan apa-apa
 Jadi, kesimpulannya, cleaner tetap jadi pilihanku...

Tapi, bila aku mula kerja 2.....ada yang tanya aku..
X MALU KE?!? 
than, dengan mukaku yang tertanya-tanya, aku tanya dia balik...
NAK MALU KENAPA?!?

huhu, maybe mentaliti orang menyatakan kerja cleaner ni bertaraf rendah...
tapi, bagi aku, selagi kerja 2 x melanggar hukum syarak n undang-undang buat apa nak malu..
Sepatutnya, orang yang dok merompak rumah orang, yang menjual dadah, yang pemberi rasuah 2 yang patut malu....
Dahla buat jahat, merosakkan anak bangsa dan agama lagi...
so kesimpulannya....x perlulah nak malu dengan apa yang kita buat.....selagi kita betul, teruskan...

JANGAN MALU TAK BERTEMPAT.....RUGI JE.. ^_^


2 comments:

izzati ishak said...

pesanan penaja... "jgn ko xjga aurat n batasan sudah k"

Ohno!!! said...

biar la keje cleaner tapi halal daripada keje gaji besar2 tapi curi tulang, rasuah etc